Welkom

Flauto Nuovo biedt een verantwoorde blokfluitopleiding in Friesland.

Gediplomeerde docenten
De docenten zijn afgestudeerd aan het conservatorium met blokfluit als hoofdvak.

Uitreiking getuigschriften en oorkondes

Uitreiking getuigschriften, oorkondes en Earz-prijzen 2019

22-06-19 Filmpjes van het muziekfeest georganiseerd door
Stichting Flauto Nuovo Friesland. Muziekfeest Foudgum met bijna 50 spelers met het Goedhout Ensemble o.l.v. Stella Boggia en leerlingen van Dinie Goedhart en Anneke Hoekman.


Impressie muziekfeest Foudgum met It Kwartet


In de wind, ensemble Gaudete


Broer en zus spelen tijdens het muziekfeest (gitaar en tenorblokfluit).


muziek in het bos door de jongste leerlingen

Speelniveaus
De opleiding is ingedeeld in 12 speelniveaus. De speelniveaus zijn onderverdeeld in A, B, C of D. De periode waarin het volgende speelniveau wordt bereikt is afhankelijk van talent maar nog meer van studie, inzet en gedrevenheid van de leerling. Zie Speelniveaus.

Foto’s gemaakt door Arnold Zuur van het concert Rondeau with a Melody Lost van Karel van Steenhoven met filmbeelden van Evert vd Berg. https://goo.gl/photos/vomtiUGKf5jQahQJ6

Topopleiding
Het bestuur van Stichting Flauto Nuovo Friesland heeft in augustus 2011 Topopleiding Flauto Nuovo opgericht voor gemotiveerde en talentvolle blokfluitleerlingen van Flauto Nuovo of andere muziekscholen/privé instituten. 

Voor Stichting Flauto Nuovo Friesland zie: Topopleiding

Flauto Nuovo Diploma
Wanneer de leerling speelniveau 12 heeft bereikt, met goed gevolg de topopleiding heeft afgesloten (zie eisen Flauto Nuovo Diploma) mag de leerling het examen-concert geven. Bij het examen-concert zijn gediplomeerde blokfluitdocenten aanwezig.

Plezier beleven aan muziek
In alle speelniveaus staat plezier beleven aan muziek voorop en wordt de muzikale creativiteit gestimuleerd.

Optreden en samenspelen
Docenten van Flauto Nuovo hechten veel waarde aan samen musiceren. Ook optreden voor publiek, zonder podiumangst, wordt regelmatig getraind.

Prijzen
Leerlingen wonnen prijzen op het Prinses Christina Concours, het internationale blokfluitconcours SONBU en Stichting Jong Muziektalent Nederland.


Siebrich Douma (eervolle vermelding Pr. Christina Concours Groningen) begeleiding: Rianne Helmus en Alfred Buitenkant

Plezier beleven aan muziek voor ouderen
Bij Flauto Nuovo kan ook de oudere leerling lessen volgen, beginnend of gevorderd. Volwassen leerlingen zijn vaak zeer gemotiveerde leerlingen. Er bestaat de mogelijkheid om individueel- en/of ensembleles te volgen.

Ensemble Filimbi