Welkom

23 februari examen blokfluit Rianne Helmus op het Prins Claus conservatorium - Groningen

Examen Rianne Helmus- Prins Claus Conservatorium – Groningen

 

Na 4 en een half jaar blokfluitlessen bij Anneke Hoekman en daarvoor elf jaar bij Dinie Goedhart is het moment van het eindexamen van Rianne Helmus aangebroken! Op vrijdagavond 23 februari sluit ze haar eerste musiceer-vak van de opleiding docent muziek aan het conservatorium te Groningen af.

 

 

Flauto Nuovo
Flauto Nuovo biedt een verantwoorde blokfluitopleiding in Friesland.

 

Gediplomeerde docenten
De docenten zijn afgestudeerd aan het conservatorium met blokfluit als hoofdvak.

 

Speelniveaus
De opleiding is ingedeeld in 12 speelniveaus. De speelniveaus zijn onderverdeeld in A, B, of C. De periode waarin het volgende speelniveau wordt bereikt is afhankelijk van talent maar nog meer van studie, inzet en gedrevenheid van de leerling. Zie Speelniveaus.

 

Foto’s gemaakt door Arnold Zuur van het concert Rondeau with a Melody Lost van Karel van Steenhoven met filmbeelden van Evert vd Berg. https://goo.gl/photos/vomtiUGKf5jQahQJ6

 

 

Topopleiding
Het bestuur van Stichting Flauto Nuovo Friesland heeft in augustus 2011 Topopleiding Flauto Nuovo opgericht voor gemotiveerde en talentvolle blokfluitleerlingen van Flauto Nuovo of andere muziekscholen/privé instituten. Voor meer informatie over Topopleiding Flauto Nuovo zie Topopleiding

 

Voor Stichting Flauto Nuovo Friesland zie: Topopleiding

 

Flauto Nuovo Diploma
Wanneer de leerling speelniveau 12 heeft bereikt, met goed gevolg de topopleiding heeft afgesloten (zie eisen Flauto Nuovo Diploma) mag de leerling het examen-concert geven. Bij het examen-concert zijn gediplomeerde blokfluitdocenten aanwezig.

 

Plezier beleven aan muziek
In alle speelniveaus staat plezier beleven aan muziek voorop en wordt de muzikale creativiteit gestimuleerd.

 

Optreden en samenspelen
Docenten van Flauto Nuovo hechten veel waarde aan samen musiceren. Ook optreden voor publiek, zonder podiumangst, wordt regelmatig getraind.

 

Prijzen
Leerlingen wonnen prijzen op het Prinses Christina Concours, het internationale blokfluitconcours SONBU en Stichting Jong Muziektalent Nederland.

 


Siebrich Douma (eervolle vermelding Pr. Christina Concours Groningen) begeleiding: Rianne Helmus en Alfred Buitenkant

 

Plezier beleven aan muziek voor ouderen
Bij Flauto Nuovo kan ook de oudere leerling lessen volgen, beginnend of gevorderd. Volwassen leerlingen zijn vaak zeer gemotiveerde leerlingen. Er bestaat de mogelijkheid om individueel- en/of ensembleles te volgen.

Ensemble Filimbi